Mitä muuta Helsingillä on tarjottavana yöelämän lisäksi?

Mitä muuta Helsingillä on tarjottavana yöelämän lisäksi?

Helsinki ei tarjoa ainoastaan Suomen vilkkainta yöelämää, vaan se tarjoaa myös runsaasti muita mahdollisuuksia kokea uudenlaisia elämyksiä ja pitää hauskaa. Helsinki on pääkaupungiksi yllättävän luonnonläheinen kaupunki ja monelle tuleekin kenties hieman yllätyksenä, että kaupunki tarjoaa erinomaiset puitteet retkeilylle. Myös lapsiperheitä hemmotellaan Helsingissä.

Vinkkejä lapsiperheille – Linnanmäki

Mitä sitten lapsiperhe voi tehdä Helsingissä? Mahdollisuuksia on monia. Linnanmäki on varmastikin lähes jokaiselle Helsingissä vierailleelle lapsiperheelle tuttu kohde. Linnanmäellä on mahdollista päästä toinen toistaan hurjempien laitteiden kyytiin. Näköalatornista voi ihastella kaupungin ylle avautuvaa maisemaa. Huvipuistosta löytyy monia perheen pienimmille soveltuvia laitteita, joihin lapset pääsevät aivan ilmaiseksi. Tämä voi olla helpotus pikkulapsiperheen lomabudjetille. Huvipuistosta löytyy myös kiva Angry Birds -leikkialue, joka on niin ikään lasten käytössä täysin ilmaiseksi. Puistossa voi siis viettää kivan päivän, vaikkei rahaa olisikaan. Teinien kanssa huvipuistopäivään sen sijaan saattaa kulua runsaasti rahaa.

Vinkkejä lapsiperheille – Sea Life

Linnanmäen yhteydessä sijaitsee mielenkiintoinen merimaailma, Sea Life, jossa vierailija pääsee tutustumaan kuvankauniiseen merenalaiseen maailmaan joutumatta kastautumaan itse lainkaan veteen. Ehkä kaikista vaikuttavin merimaailman altaista on suuri haiallas, jossa vierailija voi kävellä tunnelissa haiden uidessa hänen ympärillään ja jopa päänsä päällä. On aika upeaa päästä katsomaan näitä valtavia eläimiä silmästä silmään turvallisissa olosuhteissa! Sea Life on myös suosittu kohde päiväkotien ja koulujen keskuudessa. Se voi olla erinomaisen opettavainen kohde, joka saattaa innostaa lapsia tutustumaan ympäröivään luontoon entistä innokkaammin.

Vinkkejä lapsiperheille – Korkeasaari

Korkeasaari on toinen mielenkiintoinen kohde eläimistä kiinnostuneille lapsille. Eläintarhassa vierähtää helposti koko päivä kävellen ja eläimiin tutustuen. Karhut, apinat, värikkäät papukaijat ja kalat varastavat lasten huomion – puhumattakaan upeista kissapedoista.

Vinkkejä lapsiperheille – Suomenlinna

Suomenlinna on kaunis merellinen kohde, joka huokuu suomalaista historiaa. Tässä kohteessa lapsia ei kannata päästää silmistään, sillä joiltakin alueilta on korkea pudotus. Joillakin alueilla taskulamppu voi olla hyvä apuväline, jonka avulla alueen kapeisiin tunneleihin pääsee tutustumaan aivan läheltä. Suomenlinnaan tutustuminen voi olla oikea tutkimusmatka Suomen historiaan ja luontoon!

Vinkkejä lapsiperheille – Tropicario

Tropicario esittelee eksoottisia käärmeitä ja muita eläimiä. Tämä voi olla mielenkiintoinen kohde matelijoista kiinnostuneille lapsille, mutta myös käärmeitä pelkäävät lapset saattavat saada pelkoaan lieventymään nähdessään käärmeitä turvallisissa olosuhteissa. Tropicariossa on mahdollista oppia paljon tai vain viettää aikaa kummastelemalla Tropicarion omituisia otuksia.

Vinkkejä lapsiperheille – eläinmuseo

Eläinmuseo on monen lapsen suosikkikohde, eikä varmaankaan kaikista vähiten museon dinosaurusnäyttelyn vuoksi. Hurja tyrannosauruksen luuranko saa lapsen hiljaiseksi ja ihmettelemään, kuinka tuollaisia petoja on voinut käyskennellä maan pinnalla. Toisaalta museosta löytyy tavallisempiakin tuttavuuksia, kuten jäniksiä ja kettuja. Museossa lapset on huomioitu hyvin ja lapset pääsevät jopa kokeilemaan taitojaan esimerkiksi luurangon rakentamispalapelissä.

Vinkkejä lapsiperheille – leikkipuistot

Helsingistä löytyy myös runsaasti sekä sisä- että ulkoleikkipuistoja. Esimerkiksi Hop Lop ja Snadistadi ovat suosittuja sisäleikkipuistoja, joissa leikkiminen on kivaa myös sadesäällä. Ulkona sijaitsevia leikkipuistoja Helsingistä löytyy lähes joka kulmalta. Niissä on mukava viettää aikaa toisten perheiden kanssa – sekä lapset, että aikuiset saavat puistoissa seuraa.
Osa Helsingin leikkipuistoista tarjoaa lapsille kesäisin ilmaisen aterian, jonka ansiosta leikki voi jatkua ulkona, vaikka koko päivän. Näin lapset saavat runsaasti raikasta ilmaa sekä mahdollisuuden kokea liikunnan riemua yhdessä muiden lasten kanssa. Ulkoleikkipuistot ovat mukavia kohteita myös siinä tapauksessa, että lomabudjetti on erityisen pieni. Puistossa lapsi voi viettää mukavan kesän, vaikkei rahaa olisikaan juuri käytettäväksi. Monessa puistossa järjestetään myös mukavaa ohjattua toimintaa ja kannattaakin selvittää, löytyisikö omasta lähipuistosta juuri sinun lastasi kiinnostavaa tekemistä. Mukavan kesäloman ei välttämättä tarvitse olla rahasta kiinni!